Wil je beginnen met tuinieren? Zo doe je dat!

0
307

Er zijn veel mensen die graag tuinieren, en het is een zeer leuke hobby. Je prachtige tuin of landschap creëren door bomen, bloemen en struiken in uw tuin te planten. In dit artikel vind je nog een aantal andere handige tips als je graag wil beginnen met tuinieren!

Wat heb je nodig om te beginnen met tuinieren?

Om met jouw tuin te beginnen heb je een aantal basisbenodigdheden nodig. Denk aan een schop, harken, kruiwagen en een paar zakken kunstmest. Die zijn absoluut noodzakelijk als je wil beginnen met tuinieren.

Zo plant je zaden

Wanneer je je zaden plant, moet je ze in een klein gat stoppen dat ongeveer twee centimeter diep is. De zaden moeten minstens 15 cm van elkaar worden geplant. Dit helpt onkruid te voorkomen en maakt het makkelijker voor de zaden om te groeien. Na het planten van de zaden moet je ze water geven. Je moet de zaden elke dag water geven totdat ze ontkiemen.

Bloemen planten doe je zo

Nadat de zaadjes zijn ontkiemd kun je beginnen met het planten van je bloemen. Kies daarbij bloemen die in de lente bloeien. Hou bij het planten rekening met de grootte van de bloem. Kleine bloemen moeten dichter bij elkaar worden geplant dan grote.

Tip: Hou rekening met de hoeveelheid zonlicht

Hoe ook rekening met de hoeveelheid zonlicht die de bloemen nodig hebben. Hebben ze volle zon nodig? Plant ze op een plek die volle zon krijgt. Als je bloem halfschaduw nodig heeft, plant haar dan in halfschaduw.

Zó creëer je een natuurlijke tuin

Als je veel ruimte hebt, kun je een bloembed maken met verschillende soorten bloemen. Bij het planten van de bloemen moet je dezelfde methode gebruiken als bij het planten van de zaden. Wil je graag dat je tuin er natuurlijker uitziet? Dan raden we aan om verschillende soorten grassen te planten. Uiteindelijk staat dat heel erg mooi. Plant de grassen rond de bloemen, zodat ze opgaan in de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in