Pyrus calleryana ‘Chanticleer’, de sierpeer

0
650

Een peer hebben we allemaal wel eens zien bloeien. Sierpeer in bloei is één en al bloesem vergeleken bij de matige hoeveelheid bloemen die een gewone peer voortbrengt. Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ is een prima straatboom en goed te gebruiken als solitair in een middelgrote tuin.

Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ (Rosaceae) is een half groenblijvende boom uit China.

Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ bloeit einde maart tot halverwege april

Het is een boom uit het dertig soorten tellende geslacht. Deze boom groeit met een vaasvormig opgaande kroon. De uiteindelijke hoogte ligt tussen tien tot achttien meter. De bladen zijn breed elliptisch en glimmend groen. In de herfst kleuren de bladen prachtig van magentarood naar oranje en geel. De boom is uitstekend bestand tegen hitte, droogte en felle wind. Daarom is het een geliefde straatboom en zonder meer geschikt als solitair in de tuin. Deze sierpeer heeft geen last van ziekten,

Pyrus heeft vijftallige bloemen

die in het algemeen kunnen voorkomen op perenrassen, zoals schurft.

De bloei begint omstreeks half maart.Takken en stengels zijn overdekt met een massa witte bloesem. Tot ongeveer half april lijkt de boom overdekt te zijn met laat gevallen sneeuw. De bloemen hebben vijf kelkblaadjes met in het midden de stamper met meeldraden. Na de bloei verschijnen kleine, bruine, maar niet eetbare vruchten.
Pyrus calleryana heeft weinig snoei nodig. Hooguit worden aan het eind van de winter beschadigde of dode takken verwijderd. Zorg ervoor, dat licht goed in de kroon kan vallen. Snoei zo nodig in de kroon enkele takken weg. Wie deze boom op rij wil planten, houdt een onderlinge afstand van acht à negen meter – hart op hart – aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in