Alles wat je moet weten over tuinieren

0
432
pyracantha coccinea

Tuinieren wordt steeds populairder onder de mensen. Wat is tuinieren? Het gaat om het planten en kweken van verschillende soorten kruiden, maar ook om het kweken van fruit, groenten en bloemen.

Wat is tuinieren nu eigenlijk?

Voordat je begint met een nieuw project, vooral een met een groot budget, moet je een kort idee hebben over wat tuinieren is. Tuinieren is in wezen een soort kas die is gemaakt om uw zaailingen en planten die net beginnen te beschermen. Deze serres zijn ontworpen om uw planten de steun te geven die ze nodig hebben, evenals bescherming tegen extreme weersomstandigheden en ook hoge hitte.

Wat kun je zoal tuinieren?

Tuinieren wordt meestal gebruikt voor sier kruiden, maar ook meer delicate planten kunnen ook worden gekweekt in hen. De meeste tuinkassen zijn gebouwd met een beglaasde panelen of glazen wanden. Hierdoor kan de kas soms warmer en gezelliger aanvoelen dan een ondoorzichtige kas.

Kas

Over het algemeen zijn dit soort tuinieren moderner, maar niet altijd. In deze tijd is tuinieren een zeer betaalbare manier om uw planten te voorzien van warmte en extra zonlicht, en zal ze ook beschermen tegen extremen weersomstandigheden en temperaturen. Tuinieren wordt gewoonlijk gebruikt in de meeste middelgrote boerderijen, en ook in sommige grote boerderijen. De grootte van de tuin is meer over hoe groot de plant zal zijn dan het budget. Deze serres zijn meestal gemaakt van plastic, soms zelfs glas, en dan beglazingsmateriaal. Dit zal helpen om de temperaturen stabiel te houden en de planten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden en temperaturen.

Tip: test de temperaturen in een tuinkas

Je kunt proberen de temperaturen in een tuinkas te testen, zodra het warm wordt, kunt u uw planten naar binnen verplaatsen. Het beste hiervan is, dat zodra de temperaturen in de kas warm worden, de nachten ook niet zo warm zullen zijn. U kunt de planten naar binnen halen op koelere dagen en ze ook naar buiten halen op zonnige dagen wanneer de kas bijna aan zijn limiet zit.

Planten in de kas houden

Als de temperatuur buiten vrij constant is, dan kun je je planten in de kas houden. Je wilt namelijk voorkomen dat je bloemhoofdjes krijgt die veel water bevatten, die erg broeierig zijn, of die echt heel koud zijn. Als het buiten erg warm wordt in de kas, dan kun je de planten op zonnige dagen altijd naar buiten halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in