Het gebruik van rietstengels in de tuin: zo zit dat

0
271

Rietstengels en rieten krukken kom je in steeds meer tuinen tegen. Rietstengels zijn dan ook het gereedschap bij uitstek voor houtbewerking en timmerwerk. Ze hebben een platte bodem zoals een potdeksel en zien er mooi uit.  Rietstengels worden vaak gebruikt om stukken hout vast te houden terwijl ze worden gedraaid. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Wat is een rietstengel?

De rietstengel is de oorspronkelijke pot om zaden of plantendelen in te bewaren en om water te geven. Zij worden ook gebruikt voor het weken van zaden. De duigen zijn vaak van hout gemaakt. De rieten duig is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Vaak wordt hij voor gebruik gebeitst.

Verschillende soorten rietstokken

Rietstokken bestaan al sinds 1400 voor Christus, maar zijn het meest bekend door hun gebruik bij het ophangen. Er zijn verschillende vormen en stijlen beschikbaar. Het is gebruikelijk om rietstengels te zien die in een hanging basket worden gebruikt, maar ook om te sproeien. De rietstengels worden ook gebruikt om te koken. Ze zijn er ook in verschillende kleuren. Ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Producten van riet

Tegenwoordig vind je veel verschillende producten die van riet zijn gemaakt. Het kan ook voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Het riet kan voor decoratieve doeleinden worden gebruikt, maar ook voor landbouwdoeleinden. Het riet heeft een glad oppervlak en is dus ideaal voor het oogsten van gewassen. Het is ook een van de gemakkelijkste planten om te kweken. De bloemen zijn ook erg mooi en kunnen elke ruimte er mooi uit laten zien. Producten van rietstengels zijn dan ook een aanwinst voor jouw woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in