Composteren: hoe doe je dat?

0
361
ruta graveolens

Al eerder schreven we over de betekenis van composteren. Maar hoe doe je het zelf? Bij deze een aantal handige tips!

Voeg meststoffen aan je tuin toe

Om te composteren zou je meststoffen aan je tuin kunnen toevoegen. Als we meststoffen toevoegen, zullen onze bloembedden vroeger bloeien en langer meegaan. Het zal onze grond ook helpen om meer vocht vast te houden, wat onze bloemen ook zal helpen om snel op te groeien. We kunnen ook wat compost toevoegen aan onze tuin, het zal helpen om de onkruidpopulatie laag te houden, en zal ook helpen om meer voedingsstoffen naar onze plantenwortels te brengen.

Voedselresten als compost

Compost in de vorm van voedselresten is ook een zeer goede manier om onze bloembedden te bemesten. We kunnen het ook mengen met onze aarde, om onze eigen composthoop te maken. We kunnen het ook mengen met ons water, om onze eigen hydroponische compost te maken. Als we dit mengen met ons water, helpen we ook om het gemakkelijker te laten opnemen door onze wortels.

Thuis aan compostering doen

Je kunt thuis ook aan compostering doen. We kunnen ons afval gebruiken om onze eigen compost te maken, en dit dan gewoon in onze bloembedden stapelen, in de hoop dat de bladeren in compost veranderen, en onze bloemen helpen om sneller op te groeien. Het zal onze grond ook helpen om meer vocht vast te houden, wat onze bloemen ook zal helpen om gemakkelijker op te groeien. We kunnen ook compost toevoegen aan onze bloembedden, het zal helpen om de onkruidpopulatie te verminderen, en zal ook helpen om meer voedingsstoffen naar onze plantenwortels te brengen.

Bloembedden bemesten

Er zijn vele methoden om onze bloembedden te bemesten. Het is in principe een proces van het afbreken van de afvalproducten van onze huizen, huishoudelijke afvalproducten, via een compostvat, en dan naar onze bloembedden. Het is een organisch proces, dat helpt om bloemen sneller te laten groeien, en ook helpt om ons water te zuiveren. Sommige organische meststoffen die we kunnen gebruiken zijn kippenmest, koeienmest, en sommige plantenmengsels. Organische meststoffen kunnen ook helpen om ongedierte en insecten te weren die onze planten kunnen beschadigen, en kunnen helpen om ze sneller te laten groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in