Wat is composteren en hoe pas je het toe?

0
382
struiken snoeien

Composteren: het is een term die je vaak tegenkomt bij tuinieren. Maar wat is het nu eigenlijk? In dit artikel leggen we het je graag uit!

Wat is het doel van composteren?

Het doel van composteren is om nieuwe grond te maken. De bodem zal sneller voedingsstoffen en water kunnen opnemen omdat er minder concurrentie zal zijn. De grond zal ook langer vocht kunnen vasthouden. Als we deze methode gebruiken, zullen we onze gewasopbrengsten hebben verbeterd. Het zal voorkomen dat de planten uitdrogen en afsterven. Als we onze eigen compost maken, kunnen we plagen voorkomen. Als we compost in onze tuin gebruiken, zullen we meer opbrengst per hectare kunnen krijgen. We kunnen de compost ook in onze bloembedden gebruiken om de bodemtextuur te verbeteren en voedingsstoffen aan de bodem toe te voegen. Dit zal ook de kleur van onze bloemen verbeteren. Dit zal onze bloembedden helpen om vroeger en langer te bloeien. Het zal onze bloemen ook helpen om hun eerste hap zonlicht te krijgen.

Hoe maak je zelf compost?

Om te weten hoe we onze eigen compost kunnen maken, moeten we enkele basisprincipes begrijpen. De ingrediënten om onze eigen compost te maken zijn keukenafval, zoals groenteschillen en koffiedik, droge bladeren en stro, en ander gerecycled plantaardig snoeiafval. We kunnen ook ander plantaardig afval gebruiken, zoals kaaswielen, gesneden appels en gepelde knoflook, papiersnippers en ander plantaardig snoeiafval. We kunnen ook wat mest gebruiken, zoals schapenwol of konijnenmest.

Afval uit de tuin om te composteren

Sommige mensen gebruiken ook afval uit de tuin om te composteren. Dat kan snoeiafval, bladeren en maaisel zijn. Het kan in de vorm zijn van oude aardewerkscherven, plastic potten, eierschalen, en oude plastic zakken. U kunt ook ander afval gebruiken, zoals weggegooide chips, versnipperd papier en karton. Ons eigen afval kunnen we drogen, en dan verbranden om vocht aan onze tuin toe te voegen. Het kan ook op een hoop worden gegooid om een composthoop te maken. Dit zal helpen om voedingsstoffen aan onze tuingrond toe te voegen, waardoor onze bloemen sneller zullen groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in