De overkapping of veranda aankleden

0
487
overkapping met meubels

Heb jij een mooie overkapping of veranda, maar weet je niet goed hoe je deze leuk kunt inrichten? Het kan heel lastig zijn een juiste stijl te vinden. Wil je de stijl van de woonkamer doortrekken, of wil je juist iets compleet anders? Het is belangrijk dat je eerst naar de basis kijkt. Welke meubelen spreken jou aan, en wat wil je absoluut niet? Als de basis staat, kun je verder gaan met de aankleding.

Wat ligt er op de grond?

Kijk eerst eens naar de vloer. Heb je daar dezelfde tegels liggen als in de rest van de tuin, of misschien wel houtenplanken? Dit kun je eenvoudig opfleuren met een mooi buitenkleed. Deze zijn ontzettend populair tegenwoordig, wat voor jou betekent dat je heel veel keuze hebt. Wel is het hierbij belangrijk dat je weet wat er bovenop komt te staan. Wil je bijvoorbeeld een grote tafel plaatsen, dan doe je er goed aan een kleed aan te schaffen die groter is. Zet je er echter alleen een bijzettafel met wat stoelen neer, dan kun je het beste gaan voor een mooi rond kleed wat direct dient als centraal middelpunt waar de tafel op komt te staan.

De basismeubels van de veranda of overkapping

Bepaal voor jezelf wat je precies wil doen onder de veranda of overkapping. Is het de bedoeling dat je hier ’s zomers met het hele gezin heerlijk buiten kunt eten, spelletjes kan doen en verjaardagen kan gaan vieren, of wil je alleen een plek om overdekt te zitten?

In het eerste geval kun je het beste gaan voor een mooie eettafel. Er zijn tafels in iedere stijl te vinden, dus kijk hiervoor eerst rustig naar wat jouw stijl precies is. Houd rekening met het aantal zitplekken maar ook met de ruimte onder de veranda of overkapping. Een ronde tafel staat wellicht mooi, maar kun je beter niet doen omdat dit vaak veel ruimte in beslag neemt.

Wil je echter alleen een plek om rustig te kunnen zitten, maar hoef je er niet perse met je hele familie te zitten? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een redelijk grote, ronde bijzettafel met twee heerlijke stoelen. Je kan dan op je eigen plek zitten en genieten van de tuin, zonder dat de meubels direct veel ruimte innemen.

Bijpassende stoelen

Kies je voor een grote eettafel, dan moeten daar ook mooie bijpassende stoelen bij natuurlijk. Heb je een tafel in een bepaalde stijl gekozen, bijvoorbeeld landelijk of industrieel? Dan doe je er goed aan stoelen uit te kiezen in diezelfde stijl. Zo voorkom je namelijk dat het allemaal wat slordiger oogt. Heb je de stijl van de woonkamer doorgetrokken, dan kun je er ook nog voor kiezen deze stoelen te gebruiken als degene die je binnen aan de eettafel hebt staan. Wel moet je dit natuurlijk mooi vinden en moeten de stoelen nog beschikbaar zijn.

Verlichting onder de veranda of overkapping

Uiteraard is de verlichting ook heel erg belangrijk, zeker als je er in de avond ook nog graag wil zitten. Bij een grote tafel kies je het beste voor een grote lamp die erboven hangt, zodat je direct licht genoeg hebt. Wil je dat liever niet, of ga je niet voor een grote eettafel? Dan kun je ook kiezen voor mooie staande lampen of een wandlamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in