De populairste planten voor in je tuin!

0
182
hortensia

Met de zomer in de aantocht is dit het perfecte moment om de tuin onder handen te nemen. Een paar mooie planten kunnen daar uiteraard niet bij ontbreken. Er zijn ontzettend veel planten die je in de tuin kan zetten, het gehele jaar door. We zitten de populairste planten voor jou op een rijtje.

Voordelen

Naast dat het er leuk uit ziet, heeft een groene tuin ook een aantal voordelen. Allereerst is een groene tuin goed voor het milieu. Het zorgt voor verkoeling op hete dagen, absorbeert water bij heftige regenval en draagt bij aan de biodiversiteit. Allerlei insecten en dieren profiteren van een groene tuin.

Populaire tuinplanten

De hortensia is misschien wel de meest populaire tuin. Deze kleurrijke plant is gemakkelijk in onderhoud en groeit zowel in de zomer als de winter. Wanneer je de hortensia jaarlijks snoeit, zorg je ervoor dat deze in goede conditie blijft. Wanneer je de hortensia twee maal per week een klein scheutje water geeft, is dit voldoende om mooi in bloei te blijven.

Een plant die erg in trek is de laurier. De gedroogde blaadjes hiervan ken je waarschijnlijk uit het kruidenschap in de supermarkt. Dit komt vanwege de aromatische geur die de bladen afgeven wanneer je er aan wrijft. De laurier vereist veel water, daarom staat deze vaak in een pot met een laagje water op de bodem. De laurier wordt ook vaak ingezet als beschutting of afscheiding in een tuin.

Een andere eyecatcher, is de bamboe. Deze Oosterse plant zorgt voor een exotische touch aan je tuin. Ze kunnen op verschillende manieren worden ingezet in een tuin en kunnen snel groeien. Houd daar rekening mee bij de aanschaf van deze plant.

De vlinderstruik, een kleurrijke plant die bijdraagt aan de biodiversiteit in jouw tuin. De naam zegt het al, deze plant trekt vlinders aan en maakt jouw tuin letterlijk levend. De vlinderstruik is in verschillende kleuren te verkrijgen en presteert het beste op een zonnige plek.

Tot slot, de buxus. De klassieke plant is veel te vinden in kasteeltuinen, waar ze vaak in mooie vormen zijn gesnoeid. Door de kleine blaadjes en dichte vertakking is de buxus een goede oplossing als haag of afscheiding. Daarnaast is de buxus laag in onderhoud. Per seizoen dient buxusmest toegevoegd te worden en een beetje kalk. Het snoeien van de buxus kan het best in het voorjaar gedaan worden.

Ben jij er al uit welke planten in jouw tuin komen te staan dit jaar?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here