Dit is wat je moeten weten voordat je een buitenkleed aanschaft

0
364
buitenkleed in de tuin met relaxstoel

Vloerkleden geven je terras of veranda sfeer en voelen fijn aan onder je voeten. Dit is wat je moeten weten om het juiste formaat vloerkleed te kiezen, het beste materiaal te selecteren en je buitenmeubels er goed op uit te laten komen.

Zo kies je de grootte van je buitenkleed

Gaat het om een zithoek, dan zorg je er het beste voor dat je rondom het vloerkleed minstens 45 centimeter ruimte houdt. Zo komt het kleed het beste uit. Voor kleine ruimtes kun je de afstand terugbrengen tot 20 centimeter.

Als je het kleed voor een eethoek gebruikt, zorg er dan voor dat het minstens 60 centimeter rondom de tafel uitsteekt. Op deze manier kun je je stoel verschuiven zonder dat de poten steeds over de rand van het kleed gaan. Zo bescherm je ook meteen de ondergrond van het terras.

Dit zijn de beste materialen voor een buitenkleed

Synthetische vezels zijn de meest gebruikte materialen als het gaat om vloerkleden voor buiten. Dat heeft vooral te maken met het feit dat deze materialen bestand zijn tegen schimmel en meeldauw. De meeste vloerkleden zijn gemaakt van olefin, een polypropyleen vezel.

Het voordeel van een olefin vloedkleed is dat de kleuren goed behouden blijven. Dit is handig als het tapijt in de zomer buiten op het terras ligt. Het materiaal is ook kind- en huisdiervriendelijk en heeft een hoge vlekbestendigheid. Bovendien zijn vloerkleden van olefin heel betaalbaar.

Kleur

De kans is groot dat je vooral in de zomer of lente van je buitenkleed wil genieten. Kies daarom frisse lenteachtige of warme zomerse kleuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kleuren als grasgroen, helder rood, feloranje, zonnig geel en hemelsblauw. Deze kleuren verlevendigen je veranda of terras en dragen bij aan het buitenplezier. Wil je je tuin één geheel maken? Laat de kleur dan ook terugkomen in bijvoorbeeld alle bloembakken en –potten, en in de kussens in je tuinstoelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in