In veel tuinen zijn beelden en sculpturen te vinden

0
221
tuinkabouter

Veel huizen in Nederland hebben een tuin en veel mensen beleven dan ook veel plezier aan hun tuin. Uiteraard is het in de zomer lekker buiten relaxen in je eigen tuin voor velen een genot, maar ook het tuinieren en bezig zijn in de tuin is voor velen een geliefde bezigheid. Je kan bij de inrichting van je tuin zo creatief zijn als je zelf maar wil en kiezen voor diverse uiteenlopende thema’s.

Passend bij de stijl van jouw tuin kun je vervolgens diverse planten en objecten aanschaffen. Een van de objecten waar je voor zou kunnen kiezen en die zijn in te passen in verschillende soorten tuinen, is een tuinbeeld. Tuinbeelden worden al vanuit de oudheid gebruikt en zien we nog steeds vaak terug in vele tuinen.

Tuinbeelden hebben een rijke geschiedenis

Tuinbeelden hebben een rijke geschiedenis en bij tuinbeelden denken veel mensen dan ook aan de witte beelden van bijvoorbeeld Griekse en Romeinse goden. In klassiek ingerichte tuinen staan deze tuinbeelden vaak prachtig tussen al het groen en bijvoorbeeld omringd door rozenstruiken. In sommige gevallen past deze klassieke vorm van een tuinbeeld niet altijd in elke tuinstijl.

Gelukkig zijn tuinbeelden echter niet beperkt tot slechts een type en zijn er duizenden verschillende soorten te vinden. Van de tuinkabouter tot moderne abstracte sculpturen van brons of van natuursteen. Er is voor elke tuin wel een passend tuinbeeld te vinden.

Tuinbeelden worden gemaakt van diverse materialen

Met een tuinbeeld maak je je tuin helemaal af en krijgt je tuin een mooiere uitstraling. Tuinbeelden worden gemaakt van verschillende materialen. De meeste tuinbeelden zijn echter gemaakt van steen of beton en zijn zeer goed bestand tegen verschillende weertypes. In sommige gevallen kan een beeld wel aangetast worden door het weer over tijd, maar dit is makkelijk schoon te maken met bijvoorbeeld water en groene zeep of een hogedrukreiniger.

De meeste tuincentra bieden een redelijk groot aanbod aan tuinbeelden, maar online ben je beter op je plek, omdat je hier verreweg de meeste opties vindt van een klassiek Grieks beeld tot een Boeddhabeeld voor in een tuin met een oosters thema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in