Handige tips om te tuinieren in de winter deel II

0
219

Wil je graag het hele jaar door tuinieren? Dan hebben we goed nieuws voor je: dat kan! Bij deze een aantal handige tips om te tuinieren in de winter.

Tip 1: Plant niet teveel planten in één bed

Probeer ten eerste niet te veel planten in één bed te planten. Je kunt eigenlijk één of twee bedden hebben. Drie zou nog beter zijn. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je planten te laten groeien. Ik bedoel, in dezelfde week kun je een sterfgeval in je familie hebben en nog iemand die ziek is, dus je moet meer planten kweken dan je nodig hebt, anders heb je te veel planten en zullen ze te veel zijn om voor te zorgen.

Tip 2: Kies de juiste plek

Zorg ervoor dat je planten op de juiste plek zet. Zorg ervoor dat je hem in de grond zet, op de juiste afstand van de muur, aan de noordkant van het huis, zodat er geen schaduw is.

Tip 3: Kies voor grond met voedingsstoffen

Het is belangrijk dat de grond echt vol zit met voedingsstoffen. Soms is de grond dat niet. Zorg er dus voor dat hij dat wel is.

Tip 4: Voorkom een te natte tuin

Zorg er voor dat je de tuin niet te nat hebt gelaten. Als de grond nog droog is, is dat een goed teken. Zorg er dus voor dat je een beetje extra water geeft. Als het al een paar keer water heeft gehad, geef het dan niet meer water.

Tip 5: Zorg voor balans

Het gaat er dat de tuin voorbereid is. De grond moet altijd nat zijn. Altijd. Zodat de planten ondersteund kunnen worden. Als het al te laat is, bijvoorbeeld als je al vertrokken bent voor het weekend, zorg er dan voor dat je opnieuw water geeft. Maar zoals gezegd: te nat s ook niet goed. Zorg daarom voor balans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in