Een royale tuin in een handomdraai? DIY!

0
391
grote omheinde tuin

Een tuinrenovatie hoef je niet per se uit te laten voeren door professionals. Zelf kun je namelijk ook erg veel verbeteren. Sterker nog, met een aantal handelingen tover jij jouw tuin om in de meest royale tuin van de straat!

Gebruik andere kleuren

Niet alleen voor het interieur van een woning is het belangrijk dat de kleuren kloppen. Ook een tuin vraagt om een goed kleurenschema waarin alles mooi op elkaar aansluit. Door gebruik te maken van moderne kleuren, creëer je een luxe uitstraling. Voordat je begint aan de rest, is het erg belangrijk om vast te stellen welke kleuren jij het liefst terug ziet in de tuin.

Maak gebruik van sfeervolle verlichting

Een tuin dient niet alleen overdag een prettige plek te zijn, juist ‘s avonds is het fijn om te genieten van de tuin. Door enkele sfeervolle tuinlampen aan te schaffen en deze rondom een belangrijk onderdeel van de tuin te plaatsen, leg je hier de nadruk op. Een aanrader hierbij zijn tuinlampen die werken op zonne-energie.

Scherm de tuin af

Indien je de tuin nog niet hebt afgeschermd, dan dien je daar zo spoedig mogelijk verandering in te brengen. Scherm de tuin af met kant en klaar hagen en maak het echt jouw plekje. Het voordeel van kant-en-klare hagen is dat ze al dichtgegroeid zijn en eenvoudig in de tuin geplaatst kunnen worden. Daarnaast kun je ze kopen in verschillende hoogtes waardoor ze bruikbaar zijn voor verschillende plekken in de tuin.

Schaf een hottub met houtkachel aan

Als je zowel het genot in de tuin als de uitstraling ervan naar een hoger level wilt tillen, is het een aanrader om een hottub aan te schaffen. In verband met duurzaamheid is het zeer aan te raden om te kiezen voor een variant met houtkachel. Je stookt de hottub warm en hoeft geen gebruik te maken van elektriciteit.

Maak het duurzamer!

Duurzaamheid draagt bij aan een royalere uitstraling. Een manier om het erfgoed duurzamer te maken, is door een sedumdak aan te leggen. Een sedumdak verdubbelt de levensduur van een dakbedekking en maakt een woning koeler in de zomer. Een ander duurzaam voordeel is dat het zorgt voor een verhoging van de opbrengst van zonnepanelen. Sedumdaken worden steeds populairder en worden zowel gebruikt op bedrijfspanden als huizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in