Hoe zorg je voor een veilige tuin? Deel III

0
363
planten delen

De tuin: als je er eenmaal een hebt kun je niet meer zonder. Het is heerlijk om ’s ochtends in je comfortabele tuinstoel neer te ploffen met een kop koffie of thee. Zo begin je de dag nog eens goed! Wel is het heel belangrijk om je tuin goed te onderhouden en veilig te maken, zoals ook al bleek uit deel I en deel II. Hoe zorg je voor een veilige tuin? Nou, gebruik bijvoorbeeld de handige tips in ons artikel!

Tip 1: Zorg voor gezonde planten

Gezonde planten met een sterk wortelstelsel zijn van nature beter bestand tegen aanvallen van ziekten en plagen. Japanse kevers kunnen aan gezonde planten knagen, en ze zullen terugveren.

Tip 2: Geef je planten een goede en vruchtbare bodem

Als je je planten een goede bodem geeft om in te groeien, ze ruim water geeft zonder het blad nat te maken, en doet wat je kunt om plagen en ziekten op afstand te houden. Je zou planten moeten hebben die zich staande kunnen houden als er moeilijkheden aan hun deur komen kloppen.

Tip 3: Kies voor ‘stinkende’ planten

Insecten houden niet van bepaalde geuren. Het is een goed idee om kruiden die deze geuren produceren in je tuin te planten om ongedierte af te schrikken. Overweeg om te planten:

  • Citroengras
  • Basilicum
  • Munt
  • Citronella
  • Venkel

Tip 4: Sprenkel bier over je planten (helpt echt)

Er zijn bepaalde voorwerpen die we dagelijks gebruiken en die onschadelijk zijn voor ons, maar dodelijk voor ongedierte. Je kunt dingen als zout, meel, en bier aan je planten toevoegen. Dit zal ons helemaal niet schaden, maar als de insecten het proeven, is het voor hen als het drinken van vergif. Overweeg je planten met deze voorwerpen te besprenkelen of te besprenkelen om ongedierte de baas te zijn.

Tip 5: Verwijder meeldauw met afwasmiddel met melk

Poederachtige meeldauw is een andere ziekte waarmee tuinders te maken krijgen, vooral bij het kweken van druiven. Als je merkt dat er zich poederachtige meeldauw op je planten vormt, maak dan een oplossing van afwasmiddel met melk er aan toegevoegd. Dit is een natuurlijke manier om je tuin van deze ziekte te ontdoen.

Tip 6: Gebruik eierschalen voor de grond

Als je begint te zien dat slakken en ander ongedierte vanuit de grond op je planten afkomen, is het een goed idee om je oude eierschalen fijn te malen en op de grond rond je planten te gooien. Je kunt eventueel ook diatomeeënaarde gebruiken. Zodra het op de grond is uitgestrooid, zal het het kruipende ongedierte in stukken snijden als ze eroverheen glijden en op die manier je planten redden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in