Een tuin beginnen: hoe doe je dat?

0
242

Nederlanders zijn dol op tuinieren. Met name in de lente- en zomermaanden is het heerlijk om in jouw eigen tuin de handen uit de mouwen te steken. Maar misschien is het fenomeen ‘tuin’ nog vrij nieuw voor jou. Hoe begin je een eigen tuin? In dit artikel vind je een aantal handige tips. Ideaal voor iedereen met groene vingers!

Stap 1: Bedenk hoeveel ruimte je hebt

Het eerste wat je moet doen als je een tuin plant, is beslissen waar je hem wilt hebben. Je moet bedenken hoeveel ruimte je hebt, wat voor grond je hebt en of je er gemakkelijk bij kunt. Dan moet je beslissen hoe groot je tuin zal zijn. Als je een kleine tuin wilt, kun je planten in bakken of in potten kweken. Een grote tuin vraagt meer ruimte, dus moet je beslissen hoe groot je hem wilt hebben. Als je van plan bent groenten te kweken heb je veel ruimte nodig omdat die veel ruimte innemen. Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid zonlicht die je tuin zal krijgen en of je wel genoeg water zult hebben. De volgende stap is te beslissen wat voor soort planten je wilt kweken.

Stap 2: Bedenk welke planten je in de tuin wil hebben

Er zijn veel verschillende soorten planten en elke soort stelt zijn eigen eisen aan ruimte, zonlicht en water. De laatste beslissing is of je bloemen wilt kweken of niet. Bloemen zijn erg populair en zijn heel gemakkelijk te kweken. Ze hebben niet zo veel ruimte nodig en ook niet zo veel zonlicht. Als je bloemen wilt kweken moet je kiezen tussen eenjarigen en vaste planten. Eenjarigen leven maar één jaar en je kunt ze gewoon elk jaar opnieuw planten. Vaste planten leven jaren en jaren en je hoeft ze niet opnieuw te planten.

Stap 3: Bedenk hoe je jouw planten wil laten groeien

Nu je besloten hebt waar je je tuin wilt planten, moet je gaan plannen wat je wilt laten groeien. Bij het planten van zaden moet je erop letten dat je ze op de juiste plaatsen plant. Je moet ze in rijen planten, zodat ze recht kunnen groeien. Zo zullen ze in hetzelfde tempo groeien en hoef je ze niet uit te dunnen. Je moet de zaden ook op de juiste diepte planten. Je kunt een kweekbak gebruiken of je kunt speciale kweekbakken kopen. Het laatste wat je moet doen is je planten water geven. Als je ze te veel water geeft zullen ze verdrinken en sterven. Je moet ze net genoeg water geven zodat ze in leven blijven, maar niet zo veel dat ze verdrinken. Als je deze eenvoudige stappen volgt zul je een geweldige tuin kunnen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in