Heb je groene vingers? Zo wordt tuinieren pas écht leuk deel I

0
428

De tuin is een belangrijke plek. Je kunt er heerlijk ontspannen en er op mooie zomeravonden gezellig eten en drinken met vrienden en familieleden. Wel is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je tuin. Op die manier blijft het er elk seizoen mooi uitzien. Tuinieren is hartstikke leuk, en met onze handige tips al helemaal!

Tip 1 – Combineer planten zoveel mogelijk met elkaar

Heb je veel planten in je tuin? Probeer ze dan zoveel mogelijk met elkaar te combineren. Daardoor ziet je tuin er niet alleen mooier uit, maar wordt ook de kwaliteit van de planten veel beter. Sommige planten vullen namelijk de voedingsstoffen aan die door een andere plant verloren zijn gedaan. Daarnaast houden sommige combinaties ongedierte uit je tuin. Wel zo fijn!

Tip 2 – Breng op tijd compost aan in de grond

Breng twee tot drie weken voor het planten van struiken en bloemen alvast compost aan in de grond. Het heeft namelijk tijd nodig om te integreren in de grond. Verspreid de compost bovendien zoveel mogelijk over de tuin. Doe dit bij voorkeur in de herfst, na het oogsten. Dek de compost vervolgens af met hooi of bladeren en laat de natuurlijk daarna lekker zijn gang gaan. Tegen het voorjaar hebben de bodemorganismen de compost voor je bewerkt.

Tip 3 – Haal tomaten naar binnen bij koude temperaturen

Misschien verbouw je regelmatig tomaten. Een heel goed idee, maar ze moeten natuurlijk wel van goede kwaliteit blijven. Heb je nog tomaten die aan een tros liggen te rijpen terwijl de temperatuur daalt? Trek dan snel de plant omhoog en breng de tomaten naar een warme en droge plek. Hang ze vervolgens op. Vervolgens zullen de tomaten in goede omstandigheden verder rijpen. Wel zo fijn, want je wilt natuurlijk niet dat je tomaten verloren gaan.

Tip 4 – Bewaar uien op een koele en droge plek

Naast tomaten is het ook leuk om uien te oogsten. Onthoud dat uien klaar zijn als het bovenste gedeelte er af is gevallen. Laat de grond uitdrogen, oogst de uien en bewaar ze vervolgens op een droge en donkere plaats. Snijd daarnaast het blad af tot ongeveer een centimeter en bewaar je oogst op een koele en droge plek.

Tip 5 – Geef de handvatten van je tuingereedschap een mooi kleurtje

We raden aan om de handvatten van je tuingereedschap in een heldere kleur te verven. Kies niet voor groen, maar voor een heldere kleur zoals oranje of geel. Op die manier vind je het tuingereedschap gemakkelijk terug tussen je planten.

Tip 6 – Berg je tuingereedschap op in een handige opslagplaats

Het is ook belangrijk om je tuingereedschap op een goede plek op te bergen. Je wilt niet constant lopen te zoeken. Wellicht is het handig om bijvoorbeeld een brievenbus als opslagplaats te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in