Hoe bespaar je geld bij het inrichten van je tuin?

0
377
aardorchidee

De zomer is een prima tijd om met een budgetplan te beginnen, dus waarom nu niet? Het is verstandig om aan je portemonnee te denken. Omdat de tuinbouwperiode nu begint, is er een uitstekende tijd om een financieel plan te maken.

Tuin inrichten: een financiële investering

Tuinbouw is net als elk type tijdverdrijf. Het vergt een zekere mate van financiële investering. Kleinere planten kopen is een fluitje van een cent als je geld wilt besparen. Sommige strategieën, zoals het bewaren van zaden of het maken van compost, vergen wat meer initiatief. Er is een eerste financiële investering van lampen en groeimix, maar het duurt niet lang om het geld op te maken. Je krijgt veel meer planten, sommige pakketten hebben 100 zaden. Als planten die in een tray zijn geëxpandeerd echt geen tekenen van ziekte vertonen, ruim ze dan gewoon op met water en zeep.

Tip 1: Koop planten van een klein formaat

Koop planten van kleiner formaat. Met kleinere planten hoef je minder grote potten te kopen en kun je dus tijd besparen. Maak ook je eigen tuincompost. Het kost weliswaar tijd, maar het bespaart je veel geld.

Tip 2: Bewaar zaden

Bewaar zaden die je opnieuw kan gebruiken. Zaden verzamelen aan het eind van de periode is zinvol als je geld wilt besparen en zelfs als je dat niet wilt. Graaf daarnaast plantjes op of splits grotere planten. Haal een paar tomatenplanten uit elkaar die je uit zaad bent begonnen.

Tip 3: Kies voor gerecyclede producten

Ook belangrijk: maak gebruik van gerecycleerde producten. Kringloopwinkels en webwinkels hebben vaak tuinbouw spullen tegen lagere kosten en soms zelfs gratis. Het is ook leuk om te zoeken naar natuurlijke producten, zoals stengels, bamboe platen of rotsen.

Tip 4: Gebruik stekken

Ontwikkel jouw plantencollectie met stekken. Dit is een zeer eenvoudige methode die je duizenden planten kan opleveren. Breng daarnaast insecten binnen. Soms stabiliseert ze jouw ecologische gemeenschap. Bespaar eventueel op de distributiekosten door een ton compost of tuincompost te halen bij een buurman.

Tip 5: Voorkom impulsaankopen

Voorkom eenmalige impulsaankopen van uw bloemen en planten. We kopen allemaal planten omdat ze mooi zijn. Maar denk er eens beter over na en vraag jezelf af: heb ik deze planten echt nodig en op welke manier(en) dragen ze bij aan de uitstraling van mijn tuin?

Tip 6: Selecteer planten die extra ruimte creëren

Hoe minder ingewikkeld de inrichting van je tuin is, hoe meer geld je kunt besparen. En ook als je de moeite neemt om een stijl te plannen met prachtige inheemse planten kun je geld besparen. Selecteer planten die extra ruimte creëren in je tuin. Kies planten zoals tijdloze bodembedekkers en decoratie die je echt wat doen voor de tuin.

Tip 7: Kies voor droog-tolerante planten

Het selecteren van de juiste planten is essentieel bij het maken van budget plan voor joiw tuin. Met een beetje moete kun je een onderhoudsarm landschap creëren zonder er veel geld aan kwijt e zijn. Ga uit van wat goed is voor de plant(en) die je kiest. Het selecteren van woestijn of droogte-tolerante planten zal je zeker geld besparen. Je hoeft immers niet constant te sproeien. Heel fijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in