Hoe maak je een tuin mooi vanaf september?

0
367
pyracantha coccinea

Wanneer de zomertijd aanbreekt hebben we allemaal graag een plekje in onze tuin om te zitten, te relaxen en te genieten van het weer. In deze blog geven we een aantal praktische ideeën en suggesties geven om dat te bereiken, ook in september.

Tip 1: Breid de tuin uit

Om te beginnen zult u misschien merken dat uw tuin een beetje anders aanvoelt. Ook als u geprobeerd hebt een deel van de zomerbegroeiing te hebben en niet gekregen hebt wat u wilde, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bewaar gewoon een kopie van uw oude plan naast uw computer en u kunt dat bijwerken. Misschien vind je zelfs een paar nieuwe plaatsen voor die plant of vegetatie die je niet wilde. Maar er is goed nieuws: sommige delen van de tuin kunnen worden uitgebreid met enkele zeer leuke planten die zeer geurig en zeer mooi zijn.

Tip 2: Plaats mooie planten

Uw buitenruimtes kunnen heel leuk worden gemaakt met een aantal leuke planten. Ik zal ze hier niet allemaal opnoemen, maar ik heb gemerkt dat het gebruik van enkele van de nieuwere planten, evenals enkele van de meer traditionele, een tuin heel interessant kan maken.

Duizenblad

Een zeer populaire keuze is het duizendblad, dat op veel verschillende manieren in je tuin kan worden gebruikt. De felrode bloemen kunnen worden gebruikt om je grond te bedekken, een pad te belijnen, een lege plek op te vullen, of zelfs om je grond te bedekken. De felrode kleur kan zeer aantrekkelijk zijn. Sommige mensen vinden het leuk om ze langs een omheining te planten, zodat het een heel mooi gezicht is als ze voorbij lopen.

Tip 3: Gebruik mulch

Mulch kan heel belangrijk zijn voor een gezonde tuin. Het kan het vocht in de aarde vasthouden, het kan voorkomen dat de grond wordt samengeperst, en het voorkomt dat er onkruid groeit. Het geeft uw tuin ook veel bescherming tegen de zon. Als u plastic mulch rond uw bedden hebt gebruikt, kunt u beter overstappen op synthetische mulch. Dat gaat veel langer mee en verkleurt minder snel. Ze zijn ook betaalbaarder.

Tip 4: Ga aan de slag met decoratie en kleuren

We willen geen lelijk stuk gazon in onze tuin, dus we verwijderen het, bedekken het met een onkruidmat, of bedekken het met iets decoratiefs. We kunnen creatief zijn met alle beplanting die we doen, zolang het maar een doel dient. De rode kleur in onze tuin kan visueel aantrekkelijk zijn en het helpt onkruid te voorkomen. Soms planten we zelfs verschillende dingen om een andere sfeer te creëren.

Onkruidmatten

We willen graag al onze beplanting kunnen zien, en daarvoor gebruiken we onkruidmatten. Dat zijn meestal grote matten die je rond de beplanting legt. De matten zorgen ervoor dat er niet aan je planten getrokken wordt, en je kunt er ook voor kiezen om het kale gedeelte af te dekken. Wij vinden dat deze zeer nuttig zijn om onze tuin er goed uit te laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in