Is een blokhut met een plat dak een goede keuze?

0
343
blokhut

Je denkt misschien na over de aanschaf van een blokhut. Waarschijnlijk heb je al gezien dat de keuze reuze is: je vindt blokhutten in verschillende soorten, maten en stijlen. Om het nog wat diverser te maken, hebben ze allemaal een verschillend dak. Denk bijvoorbeeld aan een zadeldak of een lessenaarsdak. Maar er is een soort dak dat opvalt: het plat dak.

Een plat dak is modern

Een plat dak zorgt voor een moderne uitstraling bij een blokhut. Het rechte dak bestaat uit één dakvlak en zorgt voor een strak uiterlijk. Meestal heeft een tuinhuis met plat dak rondom twee boeidelen. De twee boeidelen en overstek zorgen ervoor dat je blokhut wel tegen een stootje kan.

Waterafvloer blokhut plat dak

Op een plat dak blijft water liggen. Dat is logisch. Gelukkig is daar een praktische oplossing voor: een doorvoer met een regenpijp gebruiken. Kies zelf waar de doorvoer geplaatst moet worden, en behoud die mooie uitstraling van je blokhut. Een blokhut plat dak geeft je vrijheid: je kunt de pijp ook aan de achterkant van de blokhut plaatsen, zodat je voldoende ruimte hebt.

EPDM op het dak

Bij een blokhut met plat dak wordt vaak gekozen voor EPDM op het dak. Dit is een soort rubber voor dakbedekking, dat ontzettend sterk en waterdicht is. Daarmee worden vervelende lekkages voorkomen. Op die manier geniet je echt van optimaal comfort.

Geniet van meer ruimte

Heb je geen plek om bijvoorbeeld je gereedschap of tuinmeubelen op te slaan? Een tuinhuisje is een goed idee. Maar als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een thuiskantoor, is een blokhut ook een uitstekende keus. Tegenwoordig leg je er gewoon elektriciteit en een wateraansluiting aan. Zo geniet je van nog meer ruimte.

Blokhuttenoutlet is een bekende leverancier van blokhutten. Als je op zoek bent naar persoonlijk advies, kan deze aanbieder je zeker helpen. Een tuinhuis met plat dak is echt een toevoeging aan jouw tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in