Is een retro-tuin jouw droom? Zo creëer je het!

0
122

Ben je nostalgisch aangelegd en heb je allerlei retro-meubels in huis? Vergeet dan niet de tuin! Het is namelijk fantastisch om een retro-tuin te creëren waarmee je vervlogen tijden doet herleven. Maar hoe doe je dat? Bij deze een aantal handige tips!

Tip 1: Gebruik specifieke kleuren passend bij het tijdperk

Een retro-tuin is uniek om te zien. Het is net alsof je het verleden binnenstapt. En dat alleen omdat je een vleugje vintage toevoegt aan de buitenruimte. Natuurlijk moet je daar wel iets voor doen, al is het gemakkelijker dan je denkt. Zo raden we aan om specifieke kleuren te gebruiken die passen bij een bepaald tijdperk. Wil je bijvoorbeeld een jaren ’50 tuin? Dan zijn fijne kleuren zoals geel, rood en turquoise heel passend.

Pastelkleuren van de jaren ‘70

Voor de meer natuurlijke uitstraling van de jaren ’70 zijn aardetinten en pastelkleuren ideaal. Combineer deze kleuren op harmonieuze wijze in bloemen, tuinmeubels en allerlei decoratieve elementen.

Tip 2: Gebruik vintage meubilair

Breng het verleden tot leven met vintage meubels in jouw retro-tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van metalen tuinstoelen, rieten meubels of een schommelbank met een klassiek ontwerp? Dit fantastische meubilair is te vinden in antiekwinkels, rommelmarkten en tegenwoordig zelfs online. Geef ze eventueel een nieuw likje verf in retro-kleuren en herstel hun oude glorie.

Tip 3: Plaats bloemen en planten die passen bij het vervlogen tijdperk

Kies planten en bloemen die populair waren in het tijdperk dat je wilt nabootsen. Voor een jaren ’60 tuin kun zijn bijvoorbeeld felgekleurde madeliefjes en chrysanten heel geschikt. Geef ze een mooi plekje bij struiken en siergrassen voor een gevarieerd en levendig effect. Ook bloeiende klimplanten langs hekken of pergola’s zorgen voor net dat beetje meer extra charme in jouw retro-tun.

Tip 4: Vergeet de decoratie niet

De juiste decoratie maakt jouw unieke tuin compleet. Denk bijvoorbeeld aan vintage lantaarns, oude metalen borden, en oude potten en pannen. Misschien heeft jouw oma nog wel iets liggen! Tuinkabouters en gekleurde lantaarns zorgen ook voor een speelse en nostalgische sfeer.

Tip 5: Gebruik grindpaden

Geef je tuin een vleugje nostalgie met grindpaden. Dit was een veelvoorkomend kenmerk in tuinen van vroeger. Ze zorgen dus absoluut voor een retro-look. Ook leuk: voeg patronen toe met allerlei kleuren voor nog meer sfeer en vrolijkheid!

Tip 6: Plaats oude verlichting

Goede verlichting is essentieel om ’s avonds van je retro-tuin te genieten. Duurzaam is het niet, maar verlichting zoals lantaarns en olielampen zorgen voor een fijne sfeer én doen denken aan oude tijden. Geef deze verlichting een mooi plekje bij tuinpaden, in zithoekjes en bij decoraties. Dit staat niet alleen mooi, maar verhoogt ook de veiligheid in jouw perfecte retro-tuin. Twee vliegen in één klap dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in