Steeds meer tuinliefhebbers kiezen voor eco-vriendelijk

0
411
Tibouchina

Steeds meer tuinliefhebbers kiezen voor biologisch en eco-vriendelijke middelen in plaats van chemische middelen. Sterker nog: het is een ware rage in de tuinbouw. Bovendien verbouwen we voedsel dat steeds minder impact heeft op het milieu. Welke ontwikkelingen in de tuinindustrie zijn er nog meer gaande? Wij hebben ze voor jou even op een rijtje gezet.

Chemische stoffen in de tuin zijn verleden tijd

De natuurlijke activiteit zet zich voort in de tuin, en daarmee bedoelen we dat mensen de chemische stoffen die jarenlang de basis hebben gevormd van de tuinbouw aan het afbouwen zijn. Meer dan driekwart van de tuinliefhebbers probeert het gebruik van chemicaliën in hun tuin te voorkomen en 46 procent gebruikt liever natuurlijke meststoffen.

Gebruik van slakkenkorrels

Een voorbeeld is het gebruik van slakkenkorrels op basis van metaldehyde. Tuinliefhebbers willen een recordoogst, maar zijn niet bereid om daarvoor schade te berokkenen aan het milieu. Ze neigen naar natuurlijke opties en willen geen chemicaliën meer gebruiken. Nee, de natuur voert de boventoon.

Meer zoekopdrachten naar veganisme

Het aantal online zoekopdrachten naar veganisme is het afgelopen jaar toegenomen met 50 procent. Dit toont aan dat het imago van veganisme aan het veranderen is. Steeds meer individuen kiezen voor de veganistische manier van leven en voor eerlijk en ecologisch. Veganisme is een geweldige optie voor iedereen die duurzamer wil leven.

Meer behoefte aan verse groente en fruit

Maar hoe voegt dit nu precies toe aan het ecologisch tuinieren?
Veganisme heeft er voor gezorgd dat er meer behoefte is aan verse groente en fruit. Steeds meer gezinnen maken er gebruik van. Bovendien gebruiken tuinliefhebbers steeds meer tuinbedden om zelf groenten en fruit te laten groeien.

Verkleinen van impact op milieu

Tuinliefhebbers zien anno 21 de schade die ons huidige voedselsysteem toebrengt aan de atmosfeer en wensen hun voedselkilometers te verminderen en hun koolstofimpact te verkleinen door een natuurlijke strategie te gebruiken voor hun tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in