Wilde dieren in de tuin: een goed idee of niet?

0
470

In steeds meer tuinen komen wilde dieren voor. Denk bijvoorbeeld aan amfibieën en bepaalde vogels. Hoe kan dit en hoe kun je zelf een microhabitat creëren? In dit artikel leggen we het je haarfijn uit.

Visvijvers

Visvijvers bieden de uitstekende omgeving voor een selectie van wilde dieren, van amfibieën tot douchende vogels. Dankzij het water kunnen ze overleven. De eco-bewuste tuinliefhebber heeft dan ook oog voor wilde dieren, maar beseft ook welke risico’s het met zich meebrengt. Er moet natuurlijk wel goed gezorgd worden voor vogels, vlinders, egels en nog veel meer.

Planten, struiken en bloesems

Planten, struiken en bloesems bieden een overvloedige bron van voedsel voor vlinders en, in aanvulling op zaden, bessen en heiligdom voor kleine dieren en vogels. Bomen en struiken bieden bovendien beschutting en dekking voor dieren en nestplaatsen voor vogels om hun jongen groot te brengen.

Hoe creëer je een microhabitat?

Er zijn talloze manieren waarop microhabitats in jouw tuin kunt creëren zodat ongewervelde dieren en huisdieren kunnen schuilen en zich kunnen voeden zoals de natuur dat bedoeld heeft. Schroom dan ook niet om bepaalde locaties uit te breiden die ideaal zijn voor insecten en kleine beestjes. Die zijn op hun beurt de ideale voedingsbodem voor vogels. Zo draag je met jouw tuin een steentje bij aan de natuur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in