Waarom binnentuinen perfect passen bij 2021

0
411

Een oud gezegde luidt: “Geen tuin zonder onkruid.” Dat klopt meestal wel, maar er bestaan wel degelijk tuinen vrij zijn van onkruid en insecten: binnentuinen. Sterker nog, deze tuinen zijn een enorme trend.

Binnentuinen: een echte trend in 2021

Binnentuinen uitgerust met LED groeilampen: ze zijn een ware trend in 2021. Je kunt ze omtoveren tot een waar paradijsje. Deze moderne en slimme indoor tuinen zijn er in bijna elke vorm en grootte. Ze zijn speciaal ontworpen om een willekeurig aantal planten te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden, saladegroenten, bloemen, fruit en groenten.

Slim kweeksysteem

Hou je van verse producten? En wil je het liefst niet naar buiten vanwege de Covid-19 pandemie? Dan hebben wij dé oplossing voor je: de binnentuin. Het beschikt over een slim kweeksysteem om je eigen overvloed aan vers en gezond voedsel te produceren.

Gemeenschappelijke kenmerken van binnentuinen

Binnentuinen hebben één gemeenschappelijk kenmerk: je hoeft geen spade op te tillen. Ook aarde onder je nagels is voorgoed verleden tijd. Daarnaast is welke binnentuin ontworpen om binnenshuis te produceren. Oftewel: op elk moment van het jaarkun je een tuin vol groentes en kruiden aanleggen. Het maakt niet uit waar je woont. Ideaal!

Welke binnentuin is geschikt voor jou?

Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen binnentuinen. Daardoor zijn sommige veel beter geschikt zijn voor bepaalde ruimtes en mensen. Natuurlijk is de vraag wel welk systeem het beste voor jou werkt.

Hou rekening met de ruimte die je hebt

Sommige pod tuinen, zoals de Click & Grow Smart Garden of de Aerogarden Bounty Elite Artisan, zijn klein en licht en kunnen door je woning worden verplaatst. Andere, zoals de Lettuce Grow Farmstand en Rise Garden, nemen meer ruimte in beslag. Aan de andere kant kunnen ze wel 36 planten tegelijkertijd bevatten. Deze binnentuinen zijn dus meer geschikt voor grotere ruimtes.

Leun lekker achterover

Er bestaan tegenwoordig ook aparte binnentuinen voor het kweken van microgreens Andere binnentuinen leggen de nadruk op stijl en eenvoud in plaats van complexe mechanismen en mobiele app-integraties. De meeste van deze tuinen zijn voorzien van groeilampen en een of ander bewateringssysteem. Je kunt dus lekker achterover leunen, ontspannen en zien hoe jouw groenten en kruiden groeien. Hoe fijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in