Waarom tuinieren de perfecte manier is om in contact te komen met de natuur

0
298
paddenstoelen kweken

Wist je dat het woord tuin is afgeleid van het Latijnse woord “Tuinen” dat is afgeleid van het Griekse woord “Kardia” dat hart betekent? Het is interessant om op te merken dat het woord “tuinen” in verschillende talen wordt gebruikt. Wist je dat je door tuinieren dichterbij de natuur en jezelf kunt komen? In dit artikel leggen we je graag uit hoe dit zit.

De eerste tuin

De eerste tuin was een plaats van schoonheid en vrede waar de mens in harmonie met de natuur kon leven. In feite is er geen andere manier om het te beschrijven. Het was een plaats waar de mens zijn relatie met het universum kon ervaren. De mens kon er de schoonheid van de natuur ervaren en zich met de aarde verenigen. Het was ook een plaats waar de mens kon delen met anderen. Hij kon de vruchten van zijn arbeid delen met hen die honger hadden en de vreugde van zijn leven met hen die eenzaam waren.

Band met de natuur kwijt

Vandaag de dag zijn we deze band met de natuur kwijtgeraakt. We zijn onze relatie met de aarde vergeten. We zijn zo op ons eigen leven gericht geraakt dat we de behoeften van anderen uit het oog zijn verloren. We hebben het contact met ons hart verloren Het resultaat is dat we losgekoppeld zijn geraakt van de natuur. We hebben het contact met de aarde verloren.

Hoe krijg je weer een connectie met de natuur?

De oplossing? Het aanleggen van meer tuinen. Op die manier bouwen we toch een band met de natuur op. Door te tuinieren met anderen deel je bovendien een gezamenlijke passie. Als je dat doet ontstaat er opnieuw een verbintenis met de aarde. En werken in de tuin is ook nog eens goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hoog tijd om er mee te beginnen dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in