Zo houd je jouw tuin gezond

0
360
planten afleggen

Houd het gras in je tuin gezond door verschillende grassen en planten te combineren, zoals droogteresistente grassen of snelgroeiende droogtetolerante planten. Overweeg om in de voortuin gazonminnende struiken te mengen met gras dat weinig onderhoud vergt. Vervang overwoekerd gras niet door een nieuwe laag tere beplanting. Trek geen extra stengels af om de weg vrij te maken voor de ontwikkeling van een gezond gazon. Dit is maar een van de tips om jouw tuin gezond te houden. Lees snel verder voor meer handige informatie.

Tip 1: Gebruik compost

Leg voor het oppotten van uw planten niet zomaar grond neer je in je tuin tuin. Zorg ervoor dat u het door de plantenverzorger aanbevolen potmengsel gebruikt, evenals het door de kwekerij aanbevolen plantmateriaal.Gebruik daarnaast compost, dat kan worden opgebouwd door gebruik te maken van grasmaaisel of krantenpapier. Zorg ervoor dat de compost goed gemengd is en er geen zakken zijn.

Tip 2: Gebruik beluchters

Met beluchters haal je de grond los, zodat je er water over kunt verdelen.Beluchters kunnen worden geïnstalleerd om meststoffen gelijkmatig over de planten te verdelen.Regelmatig beluchten helpt de wortelontwikkeling te bevorderen. Toegegeven, beluchters doen precies wat het lijkt – het maakt de grond los door kernen van planten te verwijderen.

Tip 3: Gebruik mulch

Het is goed om mulch rond planten en bloemen te hebben, bijvoorbeeld in een bloembak, omdat het helpt voorkomen dat onkruid de kop opsteekt en uw planten wurgt. Vermijd echter het gebruik van afval als mulch, aangezien dit zeer snel afbreekt en een bron wordt voor het uitlogen van voedingsstoffen op een gazon tijdens de meest hete zomermaanden.

Tip 4: Denk na over het waterverbruik

Denk na over uw waterverbruik. Landschapsarchitecten die weinig water gebruiken, raden aan om gedurende langere perioden in kleine hoeveelheden water te geven om het risico te beperken dat het water uit de bodem verdampt. Geef langzaam en grondig water voor de beste resultaten. Voordat je begint met het bepalen van de hoeveelheid te gebruiken gazonwater, raden we aan om een tuinarchitect in te schakelen die door middel vaneen onderzoek zal bepalen hoeveel water jouw tuin nodig heeft om gezond te blijven. Volg je onze tips, dan zal jouw tuin op een efficiënte en fijne manier worden onderhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in