donderdag, april 22, 2021

Allium sativum, knoflook

Hoewel knoflook meestal wordt geïmporteerd, is het leuk om zelf eens te experimenteren met het telen ervan. Knoflook is niet meer weg...

Architecturaal en lekker: artisjok

De artisjok is in de nazomer een geliefd gerecht op het menu van de Fransen. ...

Groente kan mooi zijn: de ‘eetbare’ tuin rekt je smaak op

  Eten uit eigen tuin is niet alleen meer een genoegen, voor wie er een volkstuin of groentetuin op na houdt. Er...

Rode snijbiet is kleurrijk in moes- en siertuin

Snijbiet zie je haast niet meer in groentenwinkels. Het is een alternatief voor bladspinazie. ...

De ui in de ‘eetbare’ tuin

Natuurlijk willen we wel een tuin zó mooi om in een tuinblad te plaatsen. Vanouds is de tuin primair de ruimte waar snijbloemen...

Rumex acetosa, veldzuring

Van zuring (Rumex) zijn veel soorten bekend. Je moet een botanisch expert zijn om de soorten te kunnen onderscheiden. Zuring neemt het...

Sierkool in de potagertuin

Sierkool zie je steeds meer in tuinen verschijnen. De belangrijkste reden is zeker de fraaie groene, paarsrode en witte tinten, die deze kooltjes...

Het witte goud, dat asperge heet

De aspergeplant komt bij ons in het wild voor. Het vermoeden bestaat, dat de plant van oorsprong uit het westen van Azië, uit...

Smullen van bloemen

Culinair gezien staan we misschien nog maar aan het begin van onbegrensde verrassingen. Fusion, sushi en feng-shui zijn al ingeburgerde begrippen. ...

Lees ook eens

Groente kan mooi zijn: de ‘eetbare’ tuin rekt je smaak op

  Eten uit eigen tuin is niet alleen meer een genoegen, voor wie er een volkstuin of groentetuin op na houdt. Er...

Knotwilg, opleiden en knotten

Een knotwilg of knoot hoort typisch thuis in de Hollandse poldergebieden. Knoten zijn niet alleen beperkt tot het westen van het land. ...

Herfstpaardenkastanje

Wordt de herfst mooier met een herfstpaardenkastanje in de tuin? Wij vinden van wel. Waar moet je deze struik, die wel 3 meter...