Groente kan mooi zijn: de ‘eetbare’ tuin rekt je smaak op
Eten uit eigen tuin is niet alleen meer een genoegen, voor wie er een volkstuin of groentetuin op na houdt. Er...
Allium sativum, knoflook
Hoewel knoflook meestal wordt geïmporteerd, is het leuk om zelf eens te experimenteren met het telen ervan. Knoflook is niet meer weg...
De ui in de ‘eetbare’ tuin
Natuurlijk willen we wel een tuin zó mooi om in een tuinblad te plaatsen. Vanouds is de tuin primair de ruimte waar snijbloemen...
Sierkool in de potagertuin
Sierkool zie je steeds meer in tuinen verschijnen. De belangrijkste reden is zeker de fraaie groene, paarsrode en witte tinten, die deze kooltjes...
Rumex acetosa, veldzuring
Van zuring (Rumex) zijn veel soorten bekend. Je moet een botanisch expert zijn om de soorten te kunnen onderscheiden. Zuring neemt het...
Architecturaal en lekker: artisjok
De artisjok is in de nazomer een geliefd gerecht op het menu van de Fransen. ...
Smullen van bloemen
Culinair gezien staan we misschien nog maar aan het begin van onbegrensde verrassingen. Fusion, sushi en feng-shui zijn al ingeburgerde begrippen. ...
Rode snijbiet is kleurrijk in moes- en siertuin
Snijbiet zie je haast niet meer in groentenwinkels. Het is een alternatief voor bladspinazie. ...
Het witte goud, dat asperge heet
De aspergeplant komt bij ons in het wild voor. Het vermoeden bestaat, dat de plant van oorsprong uit het westen van Azië, uit...