Houstonia caerulea

0
592

Houstonia caerulea is omstreeks 1875 bij ons ingevoerd uit de Verenigde Staten. Houstonia groeit op bergweiden in het noordoosten van de Verenigde Staten. Op wat schrale, maar vochtige grond vormt deze overblijvende plant dichte zoden. De plant behoort tot de walstrofamilie (Rubiaceae).

Vanaf begin april tot in juni bloeit de plant bij ons met lichtend blauwe bloemen. De bloemen groeien aan een dunne steel.

Houstonia caerulea is zodenvormend

De bloemen zijn tot circa &eacuteén centimeter in doorsnede en hebben een opvallend gele keel. Houstonia wordt 10 tot 20 centimeter hoog en minstends zo breed. De plant verbreidt zich met dunne uitlopers, waaraan kale, vierkante, opgaande stengels met bladen komen. De bladen zijn eirond – spatelvormig en een beetje behaard. Ze zitten op korte stelen, maar de bovenste bladen zijn zittend en bezitten dus geen steeltje. De bloemen zijn altijd alleenstaand en hebben een trechtervorm. Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’ bloeit met fraaie, lichtblauwe tot blauwviolette bloemen met in het hart een geel oog.

Houstonia moet een plaats in de volle zon hebben in beslist een goed doorlatende, wat schraal humeuze grond. Het is een uitstekende plant voor een rotstuin. Hij kan ook uitstekend in een bak op het balkon groeien als hij niet te veel water krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in