Veronicastrum

0
552

Veronicastrum is nauw verwant aan ereprijs. In het oosten van de Verenigde Staten komt de plant in moerasachtige gebieden in grote hoeveelheden voor. Niet zelden zijn ze ook te zien in Turkije, maar dan alleen op plaatsen waar het water zoet is en niet bij de vele meren, daar die rijk aan soda zijn.

Veronicastrum virginicum heeft prachtige, kaarsvormige bloemen

Veronicastrum is uitstekend geschikt voor beplanting in de buurt van een natuurlijke vijver of voor wie te maken heeft met een permanent vochtige tot natte grond.

Veronicastrum is wat je noemt een plant met een duidelijke structuur. De bladen zitten kransgewijs in etages om de verticaal opgaande stengel. Daar boven uit steken de kaarsvormige bloemen, die wit, blauw of lichtpaars van kleur zijn. De plant is vooral mooi in combinatie met andere vochtminnende planten zoals bijvoorbeeld Molinia caerulea, duizendknoop (Persicaria amplexicaulis ‘Firetail’) of koninginnekruid (Eupatorium purpureum).

Plant Veronicastrum in een humusrijke vochtige grond op een onderlinge afstand van ca vijfentwintig centimeter.

Veronicastrum is vooral benijdenswaardig als hij in een grote groep is aangeplant

Volle zon tot halfschaduw is de beste plek om de plant zich statig te laten ontwikkelen. Een droge bodem in de zomer betekent zonder meer dat dat niet gebeurt. De plant is wel zeer goed bestand tegen vorst, maar dus absoluut niet tegen droogte. Veronicastrum wordt tot anderhalve meter hoog. De stengels zijn stevig genoeg en bestand tegen een flinke bries. De slanke stengels zijn bezet met heel fraai lancetvormig blad met een iets ingezaagde rand. Veronicastrum kan in het najaar of voorjaar worden gescheurd voor vermeerdering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in