Strobilanthes

0
444

Strobilanthes is een tuinplant,

Bloem van Strobilanthes atropurpureus

waar je op een kwekerij toevallig tegenaan moet lopen. Het is geen plant, die algemeen gangbaar is in het sortiment vaste planten. Het is geen plant, die algemeen gangbaar is in het sortiment vaste planten. Hij is licht vorstgevoelig en houdt dus ook voor de kweker een risico in om te telen. Het is een fraai bloeiende vaste plant, die op een warme en tegen felle zon beschutte plaats een lust om te zien is. Strobilanthes bloeit vanaf augustus tot ver in het najaar.

Strobilanthes atropurpureus wordt anderhalve meter hoog en tot één meter breed.

Strobilanthes is een hoge en breed uitgroeiende vaste plant

Het is een bladverliezende plant. In de familie, waartoe Strobilanthes behoort (Acanthaceae) zijn er ook, die hun blad behouden. Op Madagaskar en in Azië groeit de plant van nature. De bladeren staan kruiselings langs de behaarde steel. De bloemen staan in eindstandige bijschermen.

Strobilanthes dyerianus komt uit Birma. Deze is groenblijvend.

 
Strobilanthes dyerianus heeft
hangende bloemen

De plant wordt tot één meter twintig hoog en minstens zo breed. Ook deze plant moet op een warme, tegen zon beschutte plaats staan. De plant kan uitstekend groeien in een kuip.
In de winter moet Strobilanthes op een vorstvrije plaats overwinteren. Stekken kan in de zomer worden gestekt. Zet de stek in een goed doorlatende, humusrijke grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in