Machines en gereedschappen

0
547

"Gemak dient de mens" en dat is zeker van toepassing op allerlei hulpmiddelen, die het werk in de tuin vergemakkelijken of verlichten. Als je een tuin hebt, ontkom je niet aan een basisuitrusting tuingereedschappen. Niet alles wat er te koop is op dit gebied is nodig. Het is afhankelijk van het type of uit welke onderdelen de tuin bestaat. Als je een gazon aanlegt, zit daar een gazonmaaier aan vast. Wie een boom plant, moet mettertijd een snoeischaar en/of boomzaag aanschaffen. Vooruit denken is nodig voor het juiste onderhoud van de tuin en de levende beplanting erin.

Een minimale uitrusting bestaat toch wel uit een spade, hark, plantschep, snoeischaar, schrepel en bezem. Bedenk wel dat je gereedschap meestal maar één keer in je tuinleven koopt. Koop daarom kwalitatief goed gereedschap. Voor specifieke werkzaamheden is het vaak mogelijk om daarvoor machines (en mankracht) te huren. Al het gereedschap is een langer leven beschoren als het na gebruik goed wordt schoongemaakt.

Per onderdeel is een aantal gereedschappen beschreven en is vermeld waarvoor ze moeten worden gebruikt. En dat hoeft niet heel vaak te zijn.

Passend gereedschap voor:

grondbewerking en -verzetonderhoud gazon
onderhoud beplanting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in