Hier moet je op letten bij het laten maken van raamdecoratie op maat

0
271
70mm houten jaloezieën zwart

Kant-en-klare raamdecoratie aanschaffen? Dat kan! Bij heel veel winkels ben je in de gelegenheid om snel de juiste producten te vinden waarmee je jouw woonkamer of slaapkamer kunt voorzien van goede raambekleding. Maar een andere mogelijkheid is het op maat laten maken van raamdecoratie. Raamdecoratie op maat kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hier lees je waar je rekening mee moet houden.

De voordelen van raamdecoratie op maat

Of je nu zoekt naar raamdecoratie woonkamer of raamdecoratie voor de slaapkamer: er zijn meerdere redenen om te kiezen voor raamdecoratie op maat. Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor je altijd raamdecoratie kunt afstemmen aan je interieur, Ga je voor een verduisterend of transparant type, heeft je raam een standaard afmeting of niet, gaat het om een kiepraam, is er zijgeleiding nodig? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen in de zoektocht naar raamdecoratie. Met raamdecoratie op maat krijg je precies de raambekleding die bij jouw smaak, stijl en budget past.

De belangrijkste aandachtspunten

Wil je graag raamdecoratie op maat laten maken? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Hier lees je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het aanschaffen van raamdecoratie op maat.

#1 Ramen goed opmeten

Moet de raamdecoratie alleen het raam bedekken of het hele kozijn? Het is in beide gevallen belangrijk om op te meten hoe breed een gordijn mag zijn. Of je nu gaat voor elektrische screens aan de buitenzijde van het raam of houten jaloezieën aan de binnenzijde van het raam: het is altijd van belang om de maat perfect op te meten.

#2 Verduisterend of niet?

In de meeste gevallen gaat men in de slaapkamer voor verduisterende raamdecoratie. Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie in de woonkamer, kun je ook kiezen voor een semi-transparant gordijn. Wanneer je deze op maat laat maken krijg je precies de mate van lichtdoorlatendheid die jij wilt. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je wensen zijn op dit gebied.

#3 Stof en kleur

Raamdecoratie moet goed in het interieur passen. De juiste stof en kleur uitkiezen is dan ook heel belangrijk, vooral wanneer je de raamdecoratie op maat laat maken. Zorg dat je precies weet welke stof en kleur voor de betreffende ruimte de beste keuze zijn. Op deze manier geniet je van een heel mooi resultaat!