Nepeta subsessilis

0
453

Waarom sommige vaste planten niet wat meer worden aangeprezen, is soms een raadsel. Nepeta subsessilis is daar zo één van.

Bloem van Nepeta subsessilis

De plant is heel geschikt om in de omgeving van een vijver te groeien of daar waar de grond vochtig is. Deze Nepeta bloeit met imposante, flink grote bloemen. Je moet de plant zo min mogelijk aanraken. Hij stinkt behoorlijk.

Nepeta subsessilis is een overblijvende, vaste plant en wordt ruim een meter hoog en tot zeventig centimeter breed. De plant groeit op een plaats met zon of in de halfschaduw.

N. subsessilis heeft flink groot blad

De bloeiperiode loopt van begin juni tot ver in september.

De bloemen van deze Nepeta staan in compacte aren. De bladen staan in principe onder de bloem – subsessilis. De bladen zijn vijf tot acht centimeter lang. De randen zijn gekarteld en gezaagd. Wie het blad licht wrijft, zal een onaangename, naar koolgas riekende geur bespeuren: de plant stinkt.
In tegenstelling tot kattekruid, dat op droge, humeuze grond het beste groeit, moet Nepeta subsessilis juist permanent vocht tot z’n beschikking hebben. Is dit het geval, dan komen er mooi diepgroene bladen aan en ziet de plant er fantastisch uit. Op te droge grond is de bladkleur geelachtig. In de herfst wordt deze Nepeta bij de grond af afgeknipt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in