Ravenea rivularis

0
540

Een Nederlandse naam bestaat er niet voor deze palmachtige. De palm wordt geteeld om een huiskamer te sieren of om een groene uitstraling te verlenen aan een grote ruimte. Van oorsprong komt Ravenea uit China, waar de plant langs waterlopen in de laaglanden bij de Himalaya op grote schaal voorkomt.

Ravenea rivularis is nog maar sinds kort (2003) te koop op de Nederlandse markt.

Ravenea rivularis heeft sierlijke uitgebogen stengels met grasachtig blad

Het is een uitstekende plant om vooral binnen te gebruiken. In de zomer kan de plant buiten worden gehouden op een licht beschaduwde plaats. De palm heeft een opgaande groeiwijze en buigt halverwege de stengel licht naar buiten. De stengels met bladen worden twee tot tweeëneenhalve meter lang. De lichtgroene bladen staan langs de stengel verspreid. De bladen zijn 20 tot 25 centimeter lang. Stengel en bladen hebben dezelfde lichtgroene kleur, alleen aan de basis is de stengel geelachtig tot grijs. Ravenea wordt in een grote pot geteeld.

De tweede naam (rivularis) zegt al veel over de eisen, die de plant stelt. Rivularis betekent ‘langs beken voorkomend’. Dus moet de grond permanent vochtig worden gehouden, zonder dat er sprake van is, dat er water aan de voet van de wortels blijft staan. Plant Ravenea in een ruime pot met palmengrond. In het groeiseizoen gedurende de zomer moet er om de twee weken vloeibare mest voor groenblijvende planten worden gegeven. In het winterseizoen wordt eens per maand een beetje vloeibare mest aan het gietwater toegevoegd. In de zomer de plant geregeld met water bespuiten. De bladen blijven zo mooi schoon en de plant reageert door nieuwe stengels met bladen te maken. Haal de plant in het najaar voor de herfststormen losbarsten binnen en zet hem op een lichte plaats. Bij een temperatuur van minimaal 17 °C. kan de plant overwinteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in