Handige tips om je tuin altijd mooi te houden

0
647

Het onderhouden van een mooie tuin is veel werk. Gelukkig kun je dankzij onze fantastische tips voortaan efficiënter én goedkoper in de tuin werken en hou je dit onderdeel van het huis altijd mooi!

Tip 1: Verklein je gazon

Een van de beste tips die tuinarchitecten hebben: verklein je gazon. Je zult U verbaasd zijn hoeveel tijd je kunt besparen door simpelweg de met gras begroeide gebieden in uw tuin te verkleinen. Combineer bomen, struiken opvallende en onderhoudsvrije stukken in je tuin te maken.

Tip 2: Plant groenten en kruiden in het zicht

Plant groenten en kruiden dichtbij je achter- of voordeur. Omdat je ze dan vaak ziet, vergeet je ook niet om ze water te geven. En, ook belangrijk: de groenten en kruiden zijn in de buurt als je zin hebt om te koken!

Tip 3: Laat een containertuin groeien

Heb je even niets om langs bomen of langs hekken te groeien? Zet dan een containertuin op in de schaduwrijke omgeving. Plant schaduwrijke vaste planten in containers met de juiste afmetingen. Zet daarnaast de containers op verschillende hoogtes. Of gebruik in plaats daarvan groene potten die opgaan in de achtergrond.

Tip 4: Hou tuingereedschap altijd bij de hand

Bewaar een reserve set van handgereedschap en tuintouw in een waterdichte container in de tuin. Op die manier hoef je wanneer je bijvoorbeeld stengels moet vastbinden of onkruid moet verwijderen niet naar de garage of de schuur te rennen om tuingereedschap te pakken. Dit scheelt tijd!

Tip 5: Neem eens een kijkje in de tuin van de buren

Je mag best even spieken in de tuin van de buren! Misschien zie je wel interessante planten en/of plantcombinaties. Schrijf ze op en neem ze mee naar de plantenwinkel. Met een lijstje kun je sneller winkelen én geef je minder snel toe aan impulsen.

Tip 6: Maak een inventarisatie van je tuin

Wees slim en maak een lijst van nieuw toegevoegde planten en hun locaties. Dit helpt je herinneren wat je waar hebt geplant en voorkomt dat je onbedoeld een ‘goede plant’ vervangt. Bewaar daarnaast vaste planten labels op een plek die je niet vergeet. Op die manier heb je alle plantinformatie op een plek. Wel zo handig!

Tip 7: Graaf veel

Graaf een groot en enkelvoudig plant gat wanneer je bijvoorbeeld een zak tulpen of leliebollen moet planten. Dit is beter dan kleinere gaten. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor alle bollen of planten zodat het niet te krap wordt in de tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in